De trends van 2023

Interieurtrends van 2023

Nieuwe Kleuren, Texturen en Materialen


Met 2023 alweer in volle gang, is het tijd om vooruit te kijken naar de interieurtrends die dit jaar zullen domineren. Van nieuwe kleuren tot opvallende texturen en materialen, hier zijn enkele van de trends die u kunt verwachten in 2023.
Kleuren: Terwijl we de afgelopen jaren veel minimalistische en neutrale kleuren hebben gezien, zien we in 2023 een terugkeer naar levendige kleuren. Felroze, diepblauw en zachtgroen zullen naar verwachting populaire kleuren zijn in 2023, samen met natuurlijke aardetinten zoals terracotta en roest.
Materialen: Een van de materialen die dit jaar in populariteit zal toenemen, is terrazzo. Dit materiaal bestaat uit stukjes marmer of graniet die in cement zijn gegoten en wordt steeds vaker gebruikt in vloeren, muren en zelfs meubels. Andere materialen die in 2023 populair zullen zijn, zijn geborsteld messing en donker hout, wat een warme en gezellige sfeer geeft.

Texturen: Textuur zal een belangrijke rol spelen in het interieurontwerp van 2023, met een focus op pluizige stoffen zoals wol en mohair. Ook rieten en rotan meubels zullen populair blijven, net als organische materialen zoals kurk.
Prints: Prints zullen in 2023 worden gebruikt om visuele interesse te creëren. Denk aan behang met een patroon van grote bladeren, geometrische prints en felle bloemmotieven. Ook zijn we meer eclectische mixen van prints en kleuren, die een interessante en persoonlijke uitstraling geven.
Verlichting: Verlichting speelt een belangrijke rol in het interieurontwerp van 2023, waarbij zowel functionele als esthetische aspecten in acht worden genomen. Grote kroonluchters en hanglampen blijven populair, maar we zien ook steeds meer verlichting in onverwachte vormen en materialen, zoals glazen bollen en organische vormen.
Kortom, 2023 belooft een opwindend jaar te worden op het gebied van interieurontwerp, met een focus op levendige kleuren, opvallende texturen en organische materialen. Of u nu een fan bent van een minimalistische stijl of juist houdt van een meer uitgesproken en eclectische esthetiek, er is voor elk wat wils.